kennis

Partnership: 2ICT en Datect

De bedrijven 2ICT en Datect gaan een samenwerking aan rondom de beveiligingsdiensten voor hun klanten. Beide partijen spelen een belangrijke rol in het realiseren van een veilige IT-omgeving voor hun klanten. 2ICT zorgt voor de veiligheid rondom de systemen en applicaties. Datect pakt hierbij het beleid, processen en mensen op en test of de techniek sterk genoeg is. Twee dienstverleners die elkaar goed aanvullen.

2ICT, met vestigingen in Harderwijk en Zwolle, werkt al jaren aan veilige ICT omgevingen voor haar klanten. Denk hierbij aan IT beheer, IT Advies, IT beveiliging en cloud oplossingen. Erwin Bruinink: “Voorkomen is beter dan genezen, dat weet iedereen. Als ICT bedrijf zorgen we dat onze klanten altijd en overal kunnen werken en dat op een veilige manier. We hebben een pro-actieve rol hierin. Toch dekken we niet alles af. Veel cybercriminelen komen binnen doordat het management geen overzicht heeft en door menselijke handelingen, waarbij het digitale raampje open komt te staan.”

Marcel Langevoort van 2ICT vervolgt: “De dienstverlening van Datect is daar op gericht. Bijvoorbeeld door pentesting, een onderwerp dat ook voor onze klanten interessant is. Zij kijken daarbij ook naar beleid, processen en de menselijke kant van IT beveiliging. Wij werken daarom graag samen omdat 2ICT en Datect elkaar erg goed aanvullen.”

Paul Verhoef van Datect is ook enthousiast over het partnership. “Binnen ons team bij Datect hebben we diverse security-experts, die de kennis van 2ICT rondom de automatisering graag inzetten in onze trajecten. 40% van alle MKB bedrijven heeft al eens te maken gehad met cybercrime. Dat gaat verder dan het klikken op een phishing-mailtje en had kunnen worden voorkomen door met een ICT-partner als 2ICT te werken. Onze adviezen richten zich op de veiligheid van applicaties, het zoeken van de zwakke plekken in techniek, processen en mensen. We werken hierbij met verschillende abonnementen om onze klanten doorlopend te blijven voorzien van het beste advies.

Met de integrale risico-inventarisatie van Datect kan 2ICT aan de slag om te zorgen dat bedrijven niets over het hoofd zien. Samen zorgen we dat bedrijven altijd de hoogste standaard van beveiliging in huis hebben.”

Naast het partnership op operationeel gebied zullen beide partijen ook samenwerken in het delen van kennis met hun klanten en relaties. “Het begint allemaal bij de bewustwording van MKB-bedrijven.” Sluit Erwin Bruinink af.

Kijk voor meer informatie op: https://2ict.nl

Meer informatie?

Inschrijven op onze nieuwsbrief biedt je een aantal voordelen. Hieronder vind je er een paar.

  • Je blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en dreigingen in de cybersecurity wereld.
  • Je ontvangt informatie over beveiligingsupdates en patches voor bekende kwetsbaarheden.
  • Je leert beveiligingstechnologieën en -strategieën die je kunt implementeren om je bedrijf te beschermen.
Cases

Laat onze klantverhalen je overtuigen!

Bij Datect helpen we kleine en grote organisaties met hun digitale veiligheid. Veilig
ondernemen doe je samen. Lees hier de ervaringen van onze klanten.

Ieder zijn vak
DDF people

Ieder zijn vak

DDF People staat voor ondersteuning, inspiratie en ontmoeting. Ze bieden gespecialiseerde diensten aan authentieke...

Ieder zijn vak
SGR

Ieder zijn vak

SGR staat bekend als een betrouwbare en belangrijke schakel in de reisbranche. Ze worden erkend als een waardevol...