kennis

Cybersecurityincidenten vormen grootste uitdaging voor Nederlandse mkb’ers

Cybersecurityincidenten zijn voor de Nederlandse mkb’er een grote uitdaging. Dit is gebleken uit een onderzoek in opdracht van Kasperksy. Van de ondernemers en besluitvormers in bedrijven met 1 tot 999 werknemers geeft bijna 1 op 5 (19%) dit aan.

Datalekken (28%) en operationele issues als gevolg van downtime van hun IT-systemen (27%) zijn de grootste zorgen van ondernemers. Weerbaarheid van het bedrijf tegen cyberaanvallen zijn voor bedrijven met 500 tot 1.000 werknemers de grootste zorgen (50%).

De zorgen over IT-beveiliging zijn niet ongegrond. 19% van de respondenten geeft aan te maken te hebben gehad met een cybersecurityincident. Bij bedrijven met 1 tot 9 werknemers heeft slechts 8% te maken gehad met een cybersecurityincident. Bij bedrijven met 100 tot 250 werknemers stijgt dit aandeel tot 40%.

Een technologische storing komt ook voor bij bijna 1 op de 5 (19%). De kans op problemen met technologie neemt toe naarmate het bedrijf groeit. 8% van de kleine mkb’ers met 1 tot 9 werknemers heeft weleens te maken gehad met een technologische storing. Bij grote mkb’ers met 500 tot 1.000 werknemers is dit de helft (50%).

Verder zijn grote omzetdalingen (11%), macro-economische factoren, zoals inflatie (11%) en technologische storingen, bijvoorbeeld software falen of een mislukte migratie (11%) andere grote uitdagingen waar mkb’ers mee te maken hebben.

Cases

Laat onze klantverhalen je overtuigen!

Bij Datect helpen we kleine en grote organisaties met hun digitale veiligheid. Veilig
ondernemen doe je samen. Lees hier de ervaringen van onze klanten.

Ieder zijn vak
Axxor Group

Ieder zijn vak

Axxor Group met het hoofdkantoor in Zwolle is “the paper honeycomb specialist” met productielocaties in meerdere...