Abonnement aspect

Phishing­test

Wat houdt een phishing test in?

De phishing test is een awareness programma waarbij mensen geleerd wordt hoe zij cyberrisico’s kunnen herkennen, wat zij moeten doen als zij bijvoorbeeld een phishingmail ontvangen en waarom informatiebeveiliging zo enorm belangrijk is.

Op wie is de phishing test gericht?

De phishing test is gericht op de eindgebruikers van een systeem, oftewel de medewerkers van jouw bedrijf. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat informatiebeveiliging valt of staat bij het kennisniveau van de eindgebruikers van het systeem. De beveiliging van het ICT landschap binnen jouw bedrijf kan nog zo goed en doordacht zijn. Als iemand een phishingmail opent en op een foute link klikt, zijn cybercriminelen alsnog binnen.

Hoe verhoog je het kennisniveau bij eindgebruikers?

Het is, zeker voor grotere bedrijven, lastig alle werknemers op eenzelfde kennisniveau te krijgen. Gelukkig hoeft niet iedereen op hetzelfde niveau te zitten, zolang iedereen onderdeel is van de informatie beveiligingsstrategie. Medewerkers moeten meegenomen worden in het verhaal waarom informatiebeveiliging zo belangrijk is en wat zij kunnen doen om eraan bij te dragen.

Vandaag starten met veilig ondernemen?