Cyber security analiseren

Risk-assessment

Al je luiken en deuren dichttimmeren klinkt als een goede beveiliging, maar belemmert ook je ondernemerschap. Het is vaak ook niet nodig om je bedrijf optimaal te beschermen. Daarom beginnen we elke samenwerking met een grondige analyse.

Cyber security analyse

We bekijken en bepalen samen waar het echt niet fout mag gaan en welk niveau van informatiebeveiliging nodig is. Dan gaat het bijvoorbeeld over de gevoeligheid van je data of over processen en systemen die het altijd moeten doen. Vervolgens beoordelen we hoe deze cruciale infrastructuur is beveiligd. We beoordelen niet alleen hoe jij je eigen systemen hebt georganiseerd, maar nemen ook je IT-leveranciers (zoals cloudproviders, datacenters en je ICT-partner) mee. Zo weten we zeker dat we niets over het hoofd zien.

Toetsing noodplan

Een belangrijk onderdeel van onze analyse is de toetsing van je noodplan (disaster recovery plan) en of je back-up procedures goed werken. Daarnaast testen we hoe goed jouw systemen beveiligd zijn tegen hackers. Onze ethische hackers proberen binnen te breken om te beoordelen of en hoe gemakkelijk dat lukt. Hiermee wordt direct gekeken of je ‘alarmsystemen’ zoals firewalls en netwerksensoren effectief zijn.

Menselijke component

Naast al deze technische analyses kijken we ook nog verder. Want hoe goed je het ook voor elkaar hebt, de mens is vaak de zwakste schakel. Vandaar dat we in de fase ook de kennis, het bewustzijn en het gedrag van jou en je medewerkers beoordelen door middel van bijvoorbeeld kennissessies en phishing tests.

Vandaag starten met veilig ondernemen?